Categorie: typography

Sans Serif Prints

Voor de typofielen onder u: Daniel Barkle maakte een set prints van z’n favoriete sans serif fonts. Van Arial naar Futura en van Helvetica naar de DIN, tijdloos fijn. De prints doen Braun-esk aan, wat alleen maar bonuspunten oplevert.

Read More

GT Eesti

Extra vet dus dat Grilli Type de ontwikkeling van hun nieuwe font, GT Eesti, tot in detail in beeld brengen. Van hoe ze hun inspiratie haalden uit Estse kinderboeken tot aan de creatie van een heus Sovjet kinderspel.

Read More

Glorious signs

Het is lastig onder woorden brengen hoe geweldig Amerikaanse vintage signing wel niet is, maar één woord komt toch wel vaak naar boven: glorious! Daarom wederom een klein geluksmomentje toen ik op deze Flickr-account stuitte van Corey Miller. Bomvol prachtige vintage signs uit heel Amerika.

Read More

Yearbook of Type

Voor de typofielen een absolute musthave: Yearbook of Type II. Eén groot bladerfeestje voor de liefhebber van letters. Maar liefst 416 bladzijden en voor een kleine €49,80 (of €49,99 via bol) een mooie aanwinst voor de boekenkast.

Read More

Satisfying

Nomnomnom, now this is some satisfying type. These type works by Sylvia Bass must fulfill your every OCD-need. White spaces with holes from upclose, but well, letter from a far. Yup, pretty much satisfying.

Read More

Ballondon

Txaber, ook bekend van de Pantone kunstwerkjes, kan ook aardig goed overweg met type. Van fluffy ballonnetjes in Koons-style tot aan Peter Tarka-achtige constructies, het gaat alle kanten op en oogt allemaal ook nog eens lekker.

Read More
Loading

Pin It on Pinterest