Categorie: photography

NASA in een notendop

Zeven jaar. Zolang is Benedict Redgrove bezig geweest met het vastleggen van NASA’s volgende generatie SLS. Met nog twee jaar op de teller is NASA bijna klaar voor lanceringen van zware vrachtladingen en bemande ruimtevaartmissies naar andere planeten, manen en planetoïden. Redgrove heeft dit proces mogen volgen en alles dat NASA hiervoor heeft ontwikkeld vastgelegd. Het resultaat is een strakke en minimale serie vol space goodies.

Read More

Aerianimals

Van rennende zebra’s in een gifgroen landschap tot aan vogels boven desolate omgevingen in IJsland; Zack Seckler weet dier en landschap perfect vast te leggen.

Read More

Fotocollages van Mariano Peccinetti

De afgelopen periode duikt steeds vaker werk op waarin weer superretro wordt geknutseld met foto’s: van Eugenia Loli tot aan Felipe Posada. Daar kunnen nu ook de collages van Mariano Peccinetti aan worden toegevoegd, want ze ademen zo’n heerlijk 1900’s scifi-gevoel uit. Bonuspunten van de spacenerd in mij.

Read More

Het werk van Connie Zhou

Connie Zhou schiet werkelijk fantastische platen. Zo maakte ze foto’s van een Google datacenter, nam ze een kijkje bij CERN en kwam ik haar weer op het spoor dankzij deze serie op Bloomberg over het ondergrondse bedrijventerrein Subtropolis.

Read More

Day to night

Geen enorme fan van gecombineerde dag en nacht foto’s, maar de manier waarop Stephen Wilkes dit heeft gedaan in zijn serie Day to Night maakt mij toch een beetje blij. Dat zit ‘m vooral in de gekozen locaties waarop het contrast tussen dag en nacht juist perfect tot z’n recht komt.

Read More

Parallel World

Denk je aan Japan, dan denk je misschien vooral aan neon, drukte en ietwat vreemd. Daarom des te verrassender hoe Jan Vranovsky de architectuur van Japan (en Oost Azië) heeft vastgelegd. Sereen, rustgevend en heel veel wit met af en toe een uitschieter.

Read More

Cosmic Communist Constructions

Hoewel fanschap van Rusland op dit moment niet héél erg voor de hand ligt, is er ook een ding waarin Russen uitblinken: übervette architecuur. Zoals Danila Tkachenko en Rebecca Litchfield al vastlegden. Strakke lijnen, brute vormen, waardoor ze bijna buitenaards en Transformer-esk aandoen. Geweldig mooi en Taschen heeft het ook nog eens allemaal in een boek staan hierrr.

Read More

Urban Jungle

Dat het best druk is in Hong Kong is geen verrassing, maar de manier waarop Andy Yeung dit heeft vastgelegd is awesome. Uiteraard geschoten met een inmiddels onmisbare drone en dat levert de serie ‘Urban Jungle‘ op.

Read More

In Extremis

De ondertitel van deze fotoserie van Sandro Giordano is ‘Bodies with no regret’. Treffend, want hoe melig je ook van deze serie wordt, elke foto vertelt een heel verhaal. Check de hele serie op Sandro’s instagram of bekijk z’n hele portfolio op z’n website.

Read More

Répétition

Kom ik in het Frans niet veel verder dan horloge en croissant, maar Répétition kan ik ook nog wel plaatsen. Het is project van Alain Cornu waarin hij een foto’s blijft herhalen en dat levert dan weer vreemd genoeg awesome platen op.

Read More

Restricted Areas

Een serie supervette foto’s van vergeten Sovjet-plekken waar ooit technologie heer en meester was. Van vliegtuigen en laboratoria tot aan volledige mini-stadjes. Plus een heleboel sneeuw, want Rusland.

Read More

Landscape Monolith

Een relatief simpel concept van Reynald Drouhin, maar met de juiste foto’s wordt ‘Landscape Monolith’ ineens heel bijzonder. Het werkt vooral beregoed met contrasterende composities, want kwijlen over de vulkaan- en ijsbergfoto’s.

Read More

Metrostations in Berlijn

Of ik nu in Praag, Stockholm, New York of welke stad dan ook rondbanjer, metrostations blijven m’n favoriete plek. Gelukkig deel Kate Seabrook die fetisj ook, want voor Praag heeft ze ook elk metrostration van Berlijn vastgelegd in ‘Endbahnhof’. Scrollend door alle stations maak je een soort tijdreis van de early 1920’s via de 1960/1970’s naar het nu. Awesomeness.

Read More
Loading

Pin It on Pinterest