Categorie: art

Pixel Gif Art

Sinds een tijdje ben ik weer helemaal flieft op pixel art. En dan vooral de donkere, ietwat futuristische gifjes. Marvel meets Mr. Robot met een Japanse vibe, zeg maar. En dan eindeloos blijven scrollen. Hieronder een flinke selectie aan mb’tjes oogsnoep.

Read More

Portraits

Supertoffe nieuwe reeks portretten van Antoni Tudisco. Abstracte en surreële karakters in een kleurrijke omgeving die in één keer je aandacht grijpen. Job well done.

Read More

Daniel Rich

Zo gewend aan digitaal, dus des te meer respect voor deze schilderijen van Daniel Rich. Moderne stijl en uitvoering, maar retro in gebruik van materiaal. Awesome.

Read More

Altar

Chad Wys geeft klassieke kunst een moderne twist en dat is behoorlijk vet.

Read More

Chrome Destroyer

Klassieke sculpturen, maar dan met een een twist. Zo kun je het werk van Drake Pickel a.k.a Chrome Destroyer het best omschrijven. Hij heeft er een hele instagram aan gewijd, dus klik klak en even volgen.

Read More

Kelpies

Best een hekel aan paarden (mits er een hoorn op zit), maar als ze net zo vet zijn als de sculpturen van Andy Scott dan wil ik die mening nog weleens herzien. Deze Kelpies staan met hun dertig meter hoogte te shinen in het Schotse landschaap bij Falkirk. Overigens zijn de andere sculpturen van Scott ook zeer de moeite waard.

Read More

Tony Futura

Op z’n instagram mixt Tony Futura media en pop culture met (veelal) een vleugje sex en dat levert vaak bijzondere platen op. Zo vind je er zijn versie van de story of creation (en hoogstwaarschijnlijk ook realistischer), Kim en Kanye als American Gothic en Fapchat. Verder ook redelijk wat kritische noten op de Amerikaanse way of life, dus dat is altijd goed.

Read More

Florian Kuhlmann

Fascinerende digitale collages van Florian Kuhlmann waar je simpelweg niet op uitgekeken raakt. Perfect symmetrische verzamelingen van zo’n beetje alles wat je je kunt bedenken. Daardoor kost het Kuhlmann soms een aantal maanden om een collage af te ronden, maar de eindresultaten zijn een feestje voor het oog.

Read More

Mark Gmehling

Mark Gmehling uit Dortmund viert een feestje, want hij heeft z’n eerste solo tentoonstelling te pakken dankzij de Colab Gallery. Superfunky, in your face en meer genoeg werk om je aan te vergapen. Meer zien? Dan vind je Mark op instagram en facebook.

Read More

Glas in lood

Supertof project van o.a. Ymere, Heren 5 Architects en Stefan Glerum: glas in lood werken van 18 meter hoog. Nu is dat misschien niet zo heel bijzonder, maar zeker wel wanneer het zo’n strakke, moderne stijl heeft. Bovendien vertellen ze het verhaal van de plek waar het nieuwe complex staat.

Read More

Slinkachu

Slinkachu is de man achter de straatkunst met miniatuurpoppetjes. Nu ben ik al jaren fan van zijn werk, maar laatst werd zijn werk in het zonnetje gezet op de blog van Instagram. Dus weer helemaal flieft op zijn werk. Slinkachu is dus te vinden op Instagram, maar ook z’n Tumblr is meer dan de moeite waard.

Read More

Andy Warhol Decks

MoMA doet voor het eerst ooit mee met een pop-up store op de Art Basel Miami Beach en zijn een samenwerking aangegaan met The Skateroom. Dat is een hele mond vol, maar het betekent vooral skateboards van Andy Warhol en ze zijn nog te koop ook.

Read More

Hateplow

Het werk van Zack Dougherty, aka Hateplow, bewijst maar weer eens dat gifjes niet alleen doodgrappig, maar ook vooral veel kunst kunnen zijn. Hij combineert met name oude Griekse kunst met moderne technieken en dat levert hele vette gifjes op. Z’n tumblr staat er vol mee, maar je kunt het beste even de archief pagina bekijken voor het beste overzicht.

Read More

Trippy gifs

Gifjes zijn de beste uitvinding sinds gesneden brood. Niet alleen voor dat ene antwoord dat zich alleen laat uitdrukken in een Britney Spears gifje, maar ook wanneer ze mooi zijn dat je er het label ‘kunst’ op kan plakken. Op Bolloc plaatst de Amerikaanse Hayden Zezula de ene na de andere prachtige gif.

Read More

Love Hulten

Love Hulten is een Zweedse designer die moderne technologie mixt met traditionele ambachtelijkheid. Het resultaat zijn nostalgische projecten die er ook nog eens fantastisch uitzien. Van een oude Macintosh in hout en goud gegoten tot aan de two-player-battlecade.

Read More
Loading

Pin It on Pinterest