Categorie: architecture

Daniel Rich

Zo gewend aan digitaal, dus des te meer respect voor deze schilderijen van Daniel Rich. Moderne stijl en uitvoering, maar retro in gebruik van materiaal. Awesome.

Read More

Parallel World

Denk je aan Japan, dan denk je misschien vooral aan neon, drukte en ietwat vreemd. Daarom des te verrassender hoe Jan Vranovsky de architectuur van Japan (en Oost Azië) heeft vastgelegd. Sereen, rustgevend en heel veel wit met af en toe een uitschieter.

Read More

Cosmic Communist Constructions

Hoewel fanschap van Rusland op dit moment niet héél erg voor de hand ligt, is er ook een ding waarin Russen uitblinken: übervette architecuur. Zoals Danila Tkachenko en Rebecca Litchfield al vastlegden. Strakke lijnen, brute vormen, waardoor ze bijna buitenaards en Transformer-esk aandoen. Geweldig mooi en Taschen heeft het ook nog eens allemaal in een boek staan hierrr.

Read More

Restricted Areas

Een serie supervette foto’s van vergeten Sovjet-plekken waar ooit technologie heer en meester was. Van vliegtuigen en laboratoria tot aan volledige mini-stadjes. Plus een heleboel sneeuw, want Rusland.

Read More

Metrostations in Berlijn

Of ik nu in Praag, Stockholm, New York of welke stad dan ook rondbanjer, metrostations blijven m’n favoriete plek. Gelukkig deel Kate Seabrook die fetisj ook, want voor Praag heeft ze ook elk metrostration van Berlijn vastgelegd in ‘Endbahnhof’. Scrollend door alle stations maak je een soort tijdreis van de early 1920’s via de 1960/1970’s naar het nu. Awesomeness.

Read More

City Portraits

‘City Portraits’ van Victor Enrich is project waarmee hij in 2006 is begonnen en kent inmiddels drie series. Daarom zie je ze ook geregeld overal opduiken en elke keer valt m’n oog weer op Victor’s fotomanipulaties. Hij stretcht, verplaatst en verbouwt gebouwen tot filmische en/of sprookjesachtige constructies. Awesome.

Read More

CEPSA Spanje

Sinds het fantastische benzinestation van GAS in Slowakije weet ik dat een pomp er ook supervet uit kan zien. Zijn ze in Nederland nog redelijk rechttoe rechtaan, M+P arquitectos en Saffron Brand Consultants hebben in Spanje hun best gedaan op het flagship station (hihi) van Cepsa. Een stuk minimaler dan GAS, maar niet minder mooi. Vooral de verlichting ’s avonds maakt ‘m helemaal af. Dus: broodje bal iemand?

Read More

Metrostations in Praag

Praag is één van m’n favoriete steden van Europa. Niet alleen vanwege de leuke mensen en het goedkope bier, maar vooral de ‘naamborden’ van alle metrostations zijn altijd weer bijzonder. Dat vond Kate Seabrook ook en zij legde in één dag alle metrostations van Praag vast en verzamelde ze op deze tumblr.

Read More

Boliviaanse Cholets

Het werk van Freddy Mamani is in Bolivia inmiddels een begrip aan het worden. De 41-jarige architect ontwerpt zogenaamde cholets: een combinatie van chalet en cholo, waarbij cholo een niet al te positieve benaming is voor de minderheidsgroepering waartoe Mamani behoort.

Read More

Øystein Sture Aspelund

Ik heb altijd een zwak voor fotografie van architectuur. Matthias Heinrich, Lino Russo, Nick Frank, ze maken allemaal prachtige foto’s van de mooiste plekken. Aan dat lijst mag ik nu ook Øystein Sture Aspelund uit Trondheim toevoegen. Hij komt niet alleen uit m’n favoriete plek in Noorwegen, maar schiet ook nog eens hele mooie details in de serie CYAN II.

Read More

Apple Store by Jony Ive

Jony Ive staat inmiddels ook aan het roer bij de inrichting van de nieuwe Apple Stores en Brussel had de primeur. Business Insider zette de mooiste kiekjes van de nieuwe inrichting op een rij. Strak en clean, maar vooral: BOMEN!!1!

Read More
Loading

Pin It on Pinterest